Bank of America va acorda salariatilor prime apropiate de nivelul din 2007

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 12:45
1475 citiri
Bank of America va acorda salariatilor prime apropiate de nivelul din 2007

Bank of America (BofA) va acorda salariatilor din sectorul activitatilor bancare de investitii prime la un nivel apropiat celui din 2007, in incercarea de a opri un val de plecari ale angajatilor cheie, dupa preluarea Merrill Lynch, relateaza Wall Street Journal. 

Citand surse avizate, cotidianul a anuntat ca anumiti salariati urmeaza sa primeasca prime echivalente cu cele din 2007, insa ca media totala urmeaza sa fie usor inferioara.

Banca urmeaza sa acorde 25% din primele din 2009 in numerar, iar restul sub forma unor plati diferentiale in numerar sau in actiuni, in functie de rezultatele BofA, precizeaza Wall Street Journal.

Salariatii vor afla nivelul remuneratiilor la finalul lunii ianuarie, iar sumele vor fi virate la mijlocul lunii februarie.

Banca americana, ce a primit ajutoare guvernamentale de 45 miliarde dolari pe perioada crizei, a fost acuzata de autoritatea de supraveghere a burselor din Statele Unite ca nu a explicat corect actionarilor faptul ca a permis Merrill Lynch sa acorde prime de 5,8 miliarde dolari, in contextul in care aceasta a inregistrat pierderi de 27,6 miliarde dolari in 2008. 

#bank, # of, # america, # salariati, # prime , #stiri Bank of America