Bank of America, "stransa cu usa", vinde active de 7,3 miliarde $

Marti, 12 Mai 2009, ora 11:00
1935 citiri
Bank of America, "stransa cu usa", vinde active de 7,3 miliarde $

Bank of America Corp, ce se afla sub presiunea autoritatilor americane pentru a strange capital, a vandut marti o participatie de 5,8% in China Construction Bank Corp pentru 7,3 miliarde dolari, au declarat doua surse apropiate situatiei, potrivit Bloomberg, relateaza Newsin.

Hopu Investment Management Co., Temasek Holdings Pte si alti investitori au cumparat 13,5 miliarde de actiuni vandute de Bank of America, au declarat sursele, ramase sub anonimat. Actiunile au fost vandute la 4,20 dolari Hong Kong fiecare, cu 14% sub pretul acestora la inchiderea sedintei bursiere de luni. Purtatorul de cuvant al Bank of America, Robert Stickler, a refuzat sa comenteze.

Astfel, directorul executiv al bancii, Kenneth Lewis, se apropie din ce in ce mai mult de suma pe care autoritatile de reglementare din Statele Unite i-au indicat ca trebuie sa o stranga, potrivit rezultatelor testelor de stres, de 33,9 miliarde dolari.

Si alte companii straine, precum UBS AG si Royal Bank of Scotland Group Plc, au vandut participatii detinute la creditorii chinezi, cumparate in urma cu patru ani, dupa ce au suferit pierderi care le-au afectat sever finantele.

Participatia vanduta de Bank of America reprezinta 6% din actiunile Construction Bank listate la bursa din Hong Kong. O interdictie asupra vanzarii actiunilor a expirat pe 7 mai. Banca americana detine inca 25,6 miliarde de actiuni care nu pot fi vandute inainte de 29 august, 2011.

#active, #america, #americane, #autoritatile, #bank, #of, #participatie, #presiune, #stress, #test , #stiri Bank of America