Bank of America si doi fosti directori ai bancii, acuzati de frauda

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 10:50
1311 citiri
Bank of America si doi fosti directori ai bancii, acuzati de frauda

Procurorul general din New York, Andrew Cuomo, a pus sub acuzare Bank of America (B of A), fostul director general executiv al institutiei Kenneth Lewis si pe fostul director financiar executiv Joe Price, pentru frauda prin dezinformarea investitorilor in cazul achizitiei Merrill Lynch.

Separat, Securities and Exchange Commission (SEC), comisia de valori mobiliare din SUA, a anuntat ca Bank of America a convenit sa plateasca o amenda civila de 150 milioane de dolari si sa creasca volumul de informatie inaintata bursei, si sa imbunatateasca practicile de guvernanta corporatista pentru a pune capat unei investigatii legata de dezinformarea actionarilro cu privire la pierderile Merrill Lynch si la bonusurile de 3,6 miliarde de dolari pregatite de banca de investitii pentru angajati la scurt timp inainte de a fi preluata de B of A, precizeaza Mediafax.

Acordul dintre SEC si Bank of America necesita avizul unei instante de judecata inainte de a fi aplicat.


Insa actiunea civila intentata joi de Cuomo impotriva Bank of America ar putea afecta sever eforturile noului director general, Brian Moynihan, de a readuce pe linia de plutire cea mai mare banca americana.


Lewis s-a retras la sfarsitul anului trecut din cauza presiunilor din partea opiniei publice si din zona politica, dupa ce a petrecut patru decenii in structurile de conducere ale bancii.


Lewis, in varsta de 62 de ani, devine astfel cel de-al doilea director general executiv din zona marilor companii de servicii financiare din SUA acuzat de frauda in instante civile pentru conduita profesionala din timpul crizei financiare.

 

#bank, # america, # directori, # frauda , #stiri Bank of America