Bank of America opreste tranzactiile catre Wikileaks

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 00:38
1430 citiri
Bank of America opreste tranzactiile catre Wikileaks

Bank of America a oprit sambata toate tranzactiile catre Wikileaks, alaturandu-se altor institutii financiare care refuza sa mai proceseze platile catre site-ul aflat in centrul unui urias scandal, dupa ce a dezvaluit mii de telegrame diplomatice ale guvernului american, relateaza Newsin

"Bank of America se alatura actiunilor anuntate anterior de MasterCard, PayPal, Visa Europe si altii si nu va mai procesa niciun fel de tranzactii care are motive sa creada ca sunt destinate WikiLeaks", a anuntat cea mai mare banca americana.

"Decizia se bazeaza pe supozitia rezonabila ca WikiLeaks ar putea fi angajat in activitati care, printre altele, sunt neconforme cu politica noastra interna de procesare a platilor", a explicat banca.

Masura intervine la cateva saptamani dupa ce fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat pentru Forbes ca un document foarte important pe care il detine site-ul sau va viza o banca americana majora "la inceputul anului viitor".

Anterior declarase ca are o multime de documente despre Bank of America, ale carei actiuni au scazut cu peste 3 procente la scurt timp dupa ce Forbes a publicat interviul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bank of america, #wikileaks, #actiuni, #tranzacti, #plati , #stiri Bank of America