Bank of America isi pierde pozitia de lider in sistemul bancar din SUA

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 20:17
1368 citiri
Bank of America isi pierde pozitia de lider in sistemul bancar din SUA

Bank of America, cea mai mare banca din Statele Unite in functie de active, va pierde pozitia de lider in urma reorganizarii orchestrate de directorul general, Brian Moynihan, care desface imperiul neperformant construit de predecesorul sau Kenneth Lewis, transmite Mediafax.

Banca a fost la un moment dat cea mai mare din SUA in privinta depozitelor, creditelor ipotecare si a cardurilor de credit, dar situatia s-a schimbat in conditiile in care Moynihan restrange operatiunile cumparate de Lewis cu peste 130 de miliarde de dolari.

Dupa ce Moynihan va termina reorganizarea, numarul de angajati va fi mai mic cu cateva zeci de mii, iar Bank of America nu va mai fi lider in privinta activelor, fortei de munca si serviciilor ipotecare.

Bank of America Corp vrea sa reduca cheltuielile anuale cu cinci miliarde de dolari pe an, pana in 2013, a declarat luni Moynihan.

Programul de restructurare se va concentra pe activitatile de retail si pe arhitectura de sistem a bancii.

Bank of America avea la sfarsitul lui iunie 5.700 de sucursale la nivel national si 287.000 de angajati.

Presa a relatat vineri ca banca vrea sa reduca numarul de posturi cu 40.000, in urmatorii trei ani.

"Nu conteaza sa fii cel mai mare. Proiectul de reorganizare are rolul sa faca banca mai usor de administrat, mai concentrata si mai mica", a declarat Moynihan.

Reprezentantii Rezervei Federale (Fed) sustin planul de reorganizare a Bank of America, care corespunde opiniei autoritatilor de reglementare din intreaga lume ca bancile mari trebuie sa isi simplifice operatiunile.

#bank of america, #sistem bancar sua, #reorganizare sistem bancar, #cheltuieli bank of america , #stiri Bank of America