Bank of America a raportat pierderi de 1,2 miliarde dolari, in 2010

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 16:17
1019 citiri
Bank of America a raportat pierderi de 1,2 miliarde dolari, in 2010

Bank of America, cea mai mare banca din SUA dupa active, a raportat pierderi de 1,2 miliarde de dolari pentru ultimele trei luni ale anului trecut, cauzate printre altele de cresterea provizoanelor constituite pentru acoperirea creditelor neperformante si reducerea valorii unor active, relateaza Mediafax.

Pierderile din ultimul trimestru al anului trecut reflecta, printre altele, deprecierea valorii operatiunilor de pe segmentul ipoteci si cheltuieli efectuate pentru rezolvarea unor litigii, potrivit Bloomberg.

In ultimele trei luni ale 2009, pierderile s-au cifrat la 194 de milioane de dolari. Veniturile totale au scazut in perioada analizata cu 11%, comparativ cu intervalul corespunzator din 2009, la 22,7 miliarde de dolari.

Bank of America a preluat in 2008, odata cu achizitionarea Countrywide Financial, cel mai mare creditor ipotecar din SUA, mai multe procese si cereri de rascumparare a creditelor neperformante.

Institutia financiara a anuntat in ianuarie ca va plati catre Fannie Mae si Freddie Mac 2,8 miliarde de dolari pentru rezolvarea unor litigii legate de ipoteci, ceea ce a dus la constituirea unor provizioane de 4,1 miliarde de dolari in al patrulea trimestru din 2010.

Directorul general al bancii, Brian Moynihan, a afirmat ca rezultatele segmentului carti de credit isi revin, iar calitatea creditului se imbunatateste, in conditiile in care economia se consolideaza.

Pe ansamblul anului trecut, banca a inregistrat pierderi de 2,24 de miliarde de dolari, din cauza reducerii valorii unor active.

Veniturile au scazut cu 7,9%, la 111,4 miliarde de dolari.

Fannie Mae si Freddie Mac, doi dintre cei mai mari cumparatori americani de credite ipotecare imobiliare, au solicitat bancilor sa-si rascumpere imprumuturile bazate pe date incorecte despre locuinta sau debitor.

Cele doua companii, controlate de guvern, au transmis BoA cereri de rascumparare de peste 20 de miliarde de dolari pana la sfarsitul anului trecut. Actiunile bancii au coborat cu 11,4% in 2010. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bak of america, # pierderi, # dolari , #stiri Bank of America