Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bank of America a inregistrat o pierdere neta de 1 miliard dolari in T3

Bank of America a inregistrat o pierdere neta de 1 miliard dolari in T3

Bank of America a afisat o pierdere neta de 1 miliard dolari pentru al treilea trimestru, din cauza deprecierii unor active de pana la 2,6 miliarde dolari, in special a obligatiunilor structurate Merrill Lynch, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

In ciuda acestui fapt, banca a anuntat ca si-a consolidat rezervele, pozitia de capital si nivelul de lichiditate.

Calculata per actiune, pierderea este de 26 centi, a anuntat banca intr-un comunicat, in contextul in care analistii prevedeau o pierdere de 21 centi/actiune.

In aceeasi perioada a anului trecut, Bank of America a inregistrat un profit net de 1,2 miliarde dolari, sau 15 centi/actiune. Cifrele nu includ costuri de 1,2 miliarde dolari legate de plata unor dividende, dintre care 893 milioane platite guvernului american.

Calculand si partea ce a revenit actionarilor, banca a inregistrat o pierdere de 2,241 miliarde dolari.

Cifra de afaceri s-a ridicat la 26,035 miliarde dolari, de la 19,621 miliarde in aceeasi perioada a anului trecut.

"Rezultatele au fost afectate negativ de persistenta slabiciunilor economiei americane si mondiale si de dificultatile cu care s-au confruntat consumatorii, ce au dus la cosuri mari de creditare", a anuntat banca, intr-un comunicat.

In primele noua luni ale anului, banca a realizat un profit net de 6,5 miliarde dolari, comparativ cu 5,8 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 960 ori
Citeste mai multe desprepierderi profit actiuni bank america