Bank of America a afisat o scadere cu 5,5% a profitului net obtinut in T2

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 15:10
1653 citiri
Bank of America a afisat o scadere cu 5,5% a profitului net obtinut in T2

Bank of America Corp, cel mai mare creditor american, a anuntat vineri o scadere cu 5,5%, la 3,22 miliarde dolari, a profitului net din al doilea trimestru, peste asteptarile analistilor care mizau pe castiguri de pe urma onorariilor diviziei de valori mobiliare,relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

 

Veniturile bancii au crescut cu 61%, la 32,77 miliarde dolari, datorita achizitiei Merrill Lynch & Co. In aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrase un profit net de 3,41 miliarde dolari.

La inceputul saptamanii, bancile JPMorgan Chase & Co si Goldman Sachs Group Inc au afisat rezultate financiare peste asteptarile analistilor.

"Economia Statelor Unite isi va reveni si credem ca actiunile Bank of America vor avea o performanta direct proportionala cu evolutia economica. Daca ai actiuni Bank of America, e ca si cum ai detine pe Domnul si Doamna America", a declarat Scott Kalb, director pentru investitii in cadrul companiei Korea Investment Corp.

Actiunile Bank of America s-au depreciat de la un record de 55,06 dolari/actiune, in noiembrie 2006, la mai putin de 3 dolari/actiune, in februarie anul acesta, cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, din cauza temerilor ca guvernul american ar putea prelua o participatie la banca.

De atunci, actiunile s-au scumpit la 13,17 dolari/actiune, in sedinta de joi de la New York.

In urma rezultatelor testelor de stres ale bancii centrale americane, Federal Reserve, la care au fost supuse in mai o serie de banci nationale, s-a dovedit ca Bank of America ar putea suferi pierderi de pana la 136 miliarde dolari pana in 2010, iar autoritatile de reglementare i-au indicat ca ar avea nevoie sa stranga mai mult capital. 

 

#scadere, # profit, # actiuni, # sua , #stiri Bank of America