Bancile americane: Lipsa unei decizii in Congres va avea consecinte grave

Joi, 28 Iulie 2011, ora 19:47
1484 citiri
Bancile americane: Lipsa unei decizii in Congres va avea consecinte grave

Directorii celor mai mari institutii financiare din Statele Unite au facut presiuni asupra Casei Albe si Congresului pentru a ajunge la un acord in privinta plafonului de indatorare si a reducerii deficitului, avertizand ca lipsa unei decizii va avea "consecinte grave".

Politicienii americani trebuie sa ajunga la o intelegere, au afirmat, intr-o scrisoare comuna, directorii JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America si ai altor institutii financiare americane.

"Neplata obligatiilor financiare ale tarii sau o retrogradare a ratingului Statelor Unite, ar reprezenta o lovitura puternica pentru increderea investitorilor si sectorului de afaceri - crescand dobanzile pentru toti cei care se imprumuta, subminand valoarea dolarului si agitand pietele financiare si bursele - si, astfel, inrautatind dramatic situatia economica deja dificila a Statelor Unite", se arata in scrisoarea bancherilor.

Autoritatile americane au avertizat ca ar putea intra la inceputul lunii august in incetare de plati, dupa ce SUA au atins plafonul maxim al indatorarii aprobate de Congres, de 14.300 de miliarde de dolari, in mai. Trezoreria a anuntat ca poate onora obligatiile financiare ale SUA, fara sa angajeze noi imprumuturi, doar pana la 2 august.

#banci american, #plafon sua, #acord sua, #sua , #stiri Bank of America