Angajatii Lehman Brothers si Merrill Lynch din Asia sunt surprinsi de ultimele decizii ale bancilor

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 14:03
1294 citiri
Angajatii Lehman Brothers si Merrill Lynch din Asia sunt surprinsi de ultimele decizii ale bancilor

Angajatii subsidiarelor din Asia ai bancilor americane Lehman Brothers si Merrill Lynch au incercat, luni, sa se acomodeze noii situatii financiare de la bursa new-yorkeza, dupa ce banca Lehman s-a declarat falimentara, iar Merrill Lynch a fost preluata de Bank of America, arata Reuters. Banca de investitii Lehman Brothers are 3.000 de salariati in Asia, excluzand angajatii din India, zona fiind una dintre pietele favorite ale bancii, aceasta extinzandu-se puternic in sectorul investitiilor si al schimburilor valutare pe pietele din Singapore, Hong Kong  si Mumbai.


La subsidiara Lehman din Singapore, un numar mic de angajati a venit, luni, la munca. "Ce tranzactii mai au loc? Nu avem nimic de facut. Nu stiu decat ce s-a spus la buletinele de stiri", a spus un angajat al bancii pentru Reuters.


"Angajatilor nu li s-a spus nimic, inca. In ceea ce ma priveste, maine este o alta zi normala de munca", a declarat un al salariat din Hong Kong.


In schimb, angajatii bancii Merrill Lynch din India sunt ingrijorati, dar si optimisti de preluarea bancii de catre Bank of America. "A crescut moralul dupa aflarea stirii ca vom fi preluati de Bank of America", a spus unul dintre angajatii bancii din Mumbai.


Analistii de pe pietele financiare sunt inca nesiguri daca acesta a fost sfarsitul crizei creditelor.