Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Technical Olympic Group construieste un cartier de 100 milioane euro in Straulesti

Technical Olympic Group construieste un cartier de 100 milioane euro in Straulesti

Compania greaca Technical Olympic Group investeste 100 milioane euro intr-un proiect rezidential de 545 de locuinte in zona Straulesti din nordul capitalei, care beneficiaza de finantare integrala de la Bancpost, au spus, miercuri seara, reprezentantii companiei.Proiectul este finan t at i n totalitate de Bancpost - institu t ie bancar a a c a rui ac t ionar majoritar este EFG Eurobank Ergasias, una dintre cele mai mari nelistate la Bursa de Valori din Atena si membraal EFG Group din Elvetia.

"Prima etapa prevede construirea a 39 de apartamente si 118 vile pe care le vom termina in toamna lui 2008 (...) Constructia acestora va costa 35 milioane euro, iar investitia totalain proiect va fi de 100 milioane euro, dar inca nu am decis dacain total vor fi doua faze sau trei", a spus pentru NewsIn, vicepresedintele Technical Olympic Group of Companies, Andreas Stengos.

El a adaugat ca la final, proiectul va cuprinde 545 de locuinte disponibile in 17 variante. In total vor fi 79 de vile unifamiliale si 466 de apartamente.

Stengos a spus ca lucrarile la prima faza au inceput in iulie, iar acum au fost turnate fundatiile cladirilor. Vilele au suprafete intre 262 si 407 metri patrati, iar apartamentele sunt intre 57 si 162 de metri patrati, excluzand terasele.

Vicepresedintele Technical Olympic a adaugat ca pana acum au fost vandute 17 locuinte si a precizat ca, indiferent dacain total vor fi doua sau trei faze, durata medie de realizare a unei etape va fi de doi ani.

Complexul e construit pe un teren de 110.000 metri patrati situat pe malul lacului Grivita din zona Straulesti aflatain nordul Bucurestiului.

In afara de cladiri, ansamblul rezidential va mai cuprinde terenuri de sport, restaurante, un club de yachting si o gradinita privata.

Dezvoltatorul proiectului, Technical Olympic Group si-a inceput activitatea in 1965, fiind implicat in constructii, turism, dezvoltari imobiliare, construire si operare porturi turistice.

Grupul are activitati in Europa si America de Nord si ocupa locul nouain Grecia ca cifra de afaceri, fiind intre primele 30 de companii europene din domeniul constructiilor.

Technical Olympic prospecteaza piata romaneasca inca din 1998, iar in 2002 a inceput constructia ansamblului rezidential cu 95 de case Lake View Condominium din Herastrau, proiect terminat anul trecut.

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 968 ori