SIF Oltenia a obtinut inca 600.000 euro din vanzarea Bancpost

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 18:43
1302 citiri
SIF Oltenia a obtinut inca 600.000 euro din vanzarea Bancpost

SIF Oltenia (SIF5) a obtinut suplimentar 600.000 euro din vanzarea pachetului de actiuni detinut la Bancpost, tranzactia ridicandu-se astfel la 12,75 milioane euro, in urma activarii unor clauze contractuale, a declarat, pentru NewsIn, Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia.

"Au fost clauze incluse in contractul initial, nu a fost niciun fel de discutie ulterioara sau renegociere. A fost o conditie pusa in contract, prin care ne-am asigurat protectia ca investitori", explica Ciurezu.

SIF Oltenia
va incasa suma suplimentara pana cel tarziu in 15 iulie.

SIF Oltenia (SIF5) si-a vandut la inceputul lunii iunie pachetul de actiuni detinut la Bancpost, reprezentand 3,49% din capitalul social al bancii, precum si un pachet de actiuni in curs de a fi emise, in urma capitalizarii primelor de emisiune, pentru suma totala de 12,15 milioane euro, care urma sa fie primita in doua transe.

Decizia SIF Oltenia de vanzare a pachetului de actiuni Bancpost catre actionarul majoritar al bancii, EFG Eurobank, a fost determinata in principal de faptul ca, in ultimii ani, banca nu a distribuit dividende, declara la momentul vanzarii, pentru NewsIn, Florian Buzatu, membru in consiliul de administratie al SIF5.

Societatea de investitii a cedat un pachet de 57,76 milioane de titluri Bancpost existente, aferente participatiei de 3,49%, si un pachet de 18,65 milioane actiuni in proces de a fi emise.

Bancpost este controlata de grupul elen EFG Eurobank, care detinea in prezent peste 98,5% din capitalul social, dupa ce toate cele patru SIF-uri - SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) si SIF Oltenia (SIF5) - si-au vandut participatiile.

Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut in primul trimestru din 2009 o pierdere neta de 4,1 milioane euro din afacerile din Romania.

Activele totale gestionate de grup in Romania se ridicau la sfarsitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, in crestere cu 35% fata de 31 martie 2008, cand se situau la 4,491 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sif, #oltenia, #bancpost, #euro, #actiuni , #stiri Bancpost