Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S-a decis cand va avea loc fuziunea Banca Transilvania-Bancpost

S-a decis cand va avea loc fuziunea Banca Transilvania-Bancpost


Actionarii Bancii Transilvania au aprobat in cadrul Adunarii Generale Extraordinare de marti fuziunea BT - Bancpost, care va avea loc in 31 decembrie 2018, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

"Multumesc actionarilor pentru increderea acordata prin aprobarea fuziunii. Avand la baza sinergiile Banca Transilvania - Bancpost si vazand rezultatele de pana acum avem incredere ca vom finaliza cu bine planul ambitios al integrarii in decembrie, cand cele doua banci vor fuziona", a declarat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie BT.

Banca Transilvania a achizitionat Bancpost de la Eurobank Group in aprilie 2018, detinand in prezent peste 99% din capitalul social al Bancpost. Ulterior momentului achizitiei a fost demarata integrarea Bancpost in Grupul Financiar Banca Transilvania, respectiv demersul de obtinere a aprobarilor din partea autoritatilor. Astfel, in cursul lunii septembrie, Banca Transilvania a obtinut autorizarea fuziunii de catre Banca Nationala a Romaniei.

Pana la finalul anului, cand va fi finalizata integrarea, cele doua banci vor avea in continuare activitate separata. Ultima zi lucratoare la Bancpost va fi 28 decembrie 2018, iar prima zi lucratoare din anul viitor la Banca Transilvania va fi 3 ianuarie 2019.

Grupul Financiar Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din Romania. BT are 2,5 milioane de clienti, aproape 500 de sedii si peste 7.000 de angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3576 ori