Grecii investesc 40 milioane euro intr-un ansamblu rezideniial langa lacul Tei

Joi, 19 Octombrie 2006, ora 14:47
1012 citiri

Un grup de afaceristi greci din care face parte si compania Technical Olympic va incepe la anul constructia unui complex rezidential de 40 milioane euro cu 222 de locuinte in zona lacului Tei din capitala, au spus, joi, pentru NewsIn reprezentantii companiei Technical Olympic."Dupa obtinerea tuturor autorizatiilor speram sa demaram lucrarile de constructie in aprilie - mai 2007 si sa terminam doi ani mai tarziu (...) Valoarea proiectului va fi de 40 milioane euro, bani care vor veni de la compania noastra si de la alti afaceristi greci", a spus pentru NewsIn, Andreas Stengos, vicepresedinte al Technical Olympic Group of Companies.

Proiectul e situat in peninsula lacului Tei de langa strada Petricani pe un teren de 34.000 metri patrati care a fost deja achizitionat de compania Tei Lake Development - infiintata pentru acest proiect.

Ansamblul va cuprinde 222 locuinte: 206 apartamente cu suprafete cuprinse intre 80 si 200 de metri patrati si 16 vile de 480 metri patrati fiecare.

Compania Technical Olympic Group va fi probabil antreprenor general al proiectului, insa acest lucru nu s-a decis inca, au spus reprezentantii companiei. Vicepresedintele companiei a adaugat ca si acest proiect ar putea sa fie finantat tot de Bancpost, la fel ca si proiectul Green Lake, al carui dezvoltator este tot grupul elen.

Green Lake este un proiect rezidential de 545 de locuinte care vor fi ridicate in urma unei investitii de 100 milioane euro pe un teren de 110.000 metri patrati in zona Straulesti din nordul capitalei. Lucrarile au inceput in iulie, iar prima etapa se va incheia peste doi ani cand vor fi predate la cheie 39 de apartamente si 118 vile.

Technical Olympic Group si-a inceput activitatea in 1965, fiind implicat in constructii, turism, dezvoltari imobiliare, construire si operare porturi turistice.

Grupul are activitati in Europa si America de Nord si ocupa locul noua in Grecia ca cifra de afaceri, fiind intre primele 30 de companii europene din domeniul constructiilor.

Technical Olympic prospecteaza piata romaneasca inca din 1998, iar in 2002 a inceput constructia ansamblului rezidential cu 95 de case Lake View Condominium din Herastrau, proiect terminat anul trecut.

NewsIn