Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile mutuale au adus investitorilor castiguri de peste 3% de la inceputul anului

Fondurile mutuale au adus investitorilor castiguri de peste 3% de la inceputul anului

Fondurile deschise de investitii au inregistrat un randament cumulat de 3,01 la suta fata de inceputul anului, in timp ce in 2006 aprecierea medie s-a situat la 10,38 la suta, conform datelor furnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Dintre fondurile de actiuni, BT Maxim a avut cea mai mare crestere de la inceputul anului, cu un randament de 16,46 la suta. Active Dinamic a crescut cu 8,63 la suta, Intercapital cu 3,31 la suta, KD Maximus - 4,29 la suta, Napoca - 5,72 la suta, Oportunitati Nationale - 5,09 la suta, BCR Expert - 2,98 la suta, Omninvest - 8,84 la suta, iar Raiffeisen Prosper - cu 1,41 la suta, in timp ce Premio are o scadere de 0,02 la suta.

De asemenea, fondurile diversificate au avut rezultate pozitive in acest an, cele mai mari aprecieri fiind inregistrate de fondul FCEx - 4,30 la suta, urmat de BancPost Active Balanced - 4,11 la suta, Fortuna Classic - 3,36 la suta si Capital Plus - 3,02 la suta.

La fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, pe primele locuri s-au situat BT Clasic, cu o crestere de 6,8 la suta si Fortuna Gols - 1,67 la suta.

Fondurile monetare Bancpost Plus si Simfonia 1 au inregistrat cresteri de 0,85 la suta si respectiv 0,95 la suta, de la inceputul anului.

Fondurile deschise de investitii au inregistrat saptamana trecuta o scadere medie de 0,64 la suta.

In ultima saptamana, cele mai performante fonduri (care au inregistrat cresteri sau scaderi mai mici) au fost FCEx - dintre fondurile diversificate, Europa Obligatiuni - in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix si BT maxim, la fondurile de actiuni.

Anul trecut, cel mai mare randament oferit de un fond mutual a fost cel inregistrat de fondul de actiuni Active Dinamic - 31,34 la suta.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 693 ori