Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile deschise de investitii merg in minus

Fondurile deschise de investitii merg in minus
Acest tip de fonduri au inregistrat o scadere medie de 1,35 la suta saptamana trecuta, ajungand la un randament cumulat negativ, de minus 0,25 la suta, fata de inceputul anului, in timp ce in 2005 performanta medie s-a situat la 16,21 la suta.Cel putin asa arata datelor furnizate de site-ul de informatii financiare www.kmarket.ro si societatea de brokeraj Intercapital Invest.
Ultima saptamana a fost marcata de o scadere generala a fondurilor de actiuni, care pana acum inregistrau cele mai mari randamente cumulate, avand insa si cel mai ridicat grad de risc.

Fondurile de actiuni

Dintre acestea, fondul Oportunitati Nationale are o crestere de 4,02 la suta de la inceputul anului, fiind urmat de Active Dinamic - 1,03 la suta, Omninvest - 0,53 la suta, celelalte fonduri de actiuni suferind scaderi, KD Maximus - 1,32 la suta, Intercapital - 2,04 la suta, BT Maxim - 0,26 la suta, Napoca - 2,39 la suta, BCR Expert - 7,49 la suta.

Fondurile diversificate

Cea mai buna performanta in acest an o are fondul Transilvania - 3,06 la suta, singurul aflat pe plus, in timp ce restul organismelor de plasament colectiv de acest tip au suferit scaderi, Capital Plus - 0,91 la suta, BCR Dinamic - 0,20 la suta, Bancpost Active Balanced - 0,81 la suta, Integro - 1,57 la suta, Fortuna Classic - 4,75 la suta si Concerto - 1,93 la suta.

Fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix

Aici pe primele locuri se situeaza Orizont, cu o crestere de 4,70 la suta si Fortuna Gold - 1,90 la suta, in timp ce Europa Obligatiuni a scazut cu 4,11 la suta de la inceputul anului. Fondurile monetare Bancpost Plus, Simfonia 1 si Stabilo au inregistrat cresteri de 1,73 la suta, 1,64 la suta si respectiv 2,08 la suta, de la inceputul anului.

In ultima saptamana, cele mai performante fonduri au fost Transilvania - dintre fondurile diversificate si Europa Obligatiuni - in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix, in timp ce toate fondurile de actiuni au inregistrat scaderi.

Anul trecut, cel mai mare randament oferit de un fond mutual a fost cel inregistrat de fondul de actiuni Omninvest - 54,28 la suta.

Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 671 ori