Finantele confirma: HSBC, Deutsche Bank si EFG vor intermedia emisiunea de euroobligatiuni

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 18:49
1551 citiri
Finantele confirma: HSBC, Deutsche Bank si EFG vor intermedia emisiunea de euroobligatiuni

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a confirmat marti ca a selectat HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank pentru a asigura plasarea si distributia catre investitori a emisiunii de euroobligatiuni pe care statul roman vrea sa o lanseze la finalul acestui an sau in anul viitor, precizeaza NewsIn.

Luni, agentia NewsIn a anuntat in exclusivitate ca HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank Ergasias/Bancpost au intrat in discutiile finale cu MFP pentru selectarea bancilor care vor administra emisiunea de eurobonduri pe care Romania intentioneaza sa o lanseze.

Finantele precizeaza ca emisiunea de euroobligatiuni are o valoare indicativa cuprinsa intre 500 milioane euro si 1,5 miliarde euro, cu o maturitate cuprinsa intre 5 si 7 ani, iar valoarea finala a acesteia va fi stabilita, in functie de conditiile existente in piata si de necesitatile de finantare ale bugetului de stat.

Secretarul de stat in MFP, Bogdan Dragoi, a explicat ca, la jumatatea lunii septembrie, autoritatile impreuna cu bancile selectate vor putea demara road-show-uri, intalniri de promovare pe plan international a emisiunii de euroobligatiuni.

"Spre finalul lunii septembrie si in octombrie vom incepe sa monitorizam permanent conditiile si putem iesi oricand in piata, in functie de evolutia acestora", a mai spus Dragoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finante, #banci, #bani, #actiuni, #obligatiuni, #euroobligatiuni , #stiri Bancpost