Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Emisiune de actiuni Bancpost

Emisiune de actiuni Bancpost

Bancpost isi va creste fondurile proprii cu echivalentul a 80 de milioane de euro. Banca va realiza acest lucru prin doua metode. Va fi realizata o majorare de capital in valoare de 45 de milioane lei, adica 12,5 milioane de euro. Diferenta pana la 80 de milioane de euro vine din primele de emisiune ale noilor actiuni Bancpost."Fiecare actiune nou emisa va avea o valoare de 1,14 lei, din care 0,96 lei reprezinta prima de emisiune. Operatiunea are ca scop cresterea fondurilor proprii pentru a putea relua creditarea in valuta", a declarat pentru Mediafax Mihai Bogza, presedintele bancii. Actionarii Bancpost vor lua in discutie propunerea de majorare a capitalului social in data de 23 noiembrie, iar operatiunea s-ar putea incheia, cel tarziu, in luna februarie a anului viitor. Capitalul social ar urma sa creasca de la 156,7 milioane lei la 201,8 milioane lei.

Tot la sfarsitul lunii, actionarii vor discuta planul de activitate pentru perioada 2006 - 2008 si bugetul de venituri si cheltuieli de anul viitor.

La sfarsitul lunii septembrie, banca avea active de circa 1,5 miliarde de euro, nivel de aproape doua ori mai mare decat in perioada similara din 2004. Profitul pe primele 9 luni insuma 12 milioane de euro.

Ionut Morariu

Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 973 ori