Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Depozitarul central are un capital social de 11,03 milioane lei

Depozitarul central are un capital social de 11,03 milioane lei

Capitalul social total subscris de cei 22 de actionari ai Depozitarului Central SA se ridica la 11,03 milioane lei (aproape 3,3 milioane euro), iar Bursa de Valori Bucuresti SA (BVB) detine peste jumatate din actiunile societatii, se arata in Monitorul Oficial.

BVB controleaza 54,5% din capitalul social al Depozitarului Central, cele cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) detin, in total, 16,8% din actiuni, iar Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) are o detinere de 0,14% din pachetul de actiuni.

Patru banci - BRD SocGen SA, Bancpost SA, Raiffeisen Bank SA si Mindbank SA - detin impreuna 8,17%, iar fondurile de investitii Romanian American Enterprise Fund (RAIF) si Broadhurst Investment Limited controleaza 4,19% din actiunile Depozitarului Central.

Capitalul de 11,03 milioane lei este impartit in 110,3 milioane actiuni, iar aportul in lei este in valoare de aproape 8,36 milioane lei, iar cel in valuta echivaleaza cu 230.375 dolari si 49.310 euro. Aportul in natura se ridica la 2,24 milioane lei.

Depozitarul Central a devenit functional la inceputul acestui an, insa nu putea realiza decat activitatea de registru. Prin autorizatia primita de la Banca Nationala a Romaniei (BNR) la inceputul lunii martie, institutia poate indeplini si operatiunile post tranzactionare. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat pe 14 decembrie 2006 functionarea Depozitarului Central, care a preluat serviciile de depozitare si registru de la Societatea Nationala de Compensare Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare SA (SNCDD).

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 694 ori