Capitalul Bancpost a fost majorat cu aproape 300 milioane lei

Luni, 18 Mai 2009, ora 16:44
2447 citiri
Capitalul Bancpost a fost majorat cu aproape 300 milioane lei

Actionarii Bancpost, controlata de grupul financiar elen EFG Eurobank, au aprobat luni majorarea capitalului social cu 216,4 milioane lei, banca cerand suplimentar inca 81,14 milioane lei din prime de emisiune, a declarat luni, pentru NewsIn, Ilie Gabriela, reprezentant al SIF Oltenia.

"A fost aprobata majorarea de capital asa cum era trecuta in convocator si in completarile aferente, mai exact inclusiv prin capitalizarea primelor de emisiune.

Totodata, s-a aprobat si inlocuirea unuia dintre membrii Consiliului de Administratie. A fost o propunere din partea actionarului grec, in urma unei demisii", a spus Ilie, director al departamentului de management - logistica din cadrul SIF Oltenia.

Astfel, actionarii Bancpost au decis majorarea capitalului social cu 297,5 milioane lei, prin conversia unor credite de la banca-mama, prin aporturi de numerar din partea actionarilor si prin capitalizarea primelor de emisiune, de 81,14 milioane lei.

Capitalul social va fi majorat in urma deciziei de luni din Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la 662,23 milioane lei in prezent pana la cel mult 959,72 milioane lei.

Majorarea se va face prin emisiunea a 540.909.100 noi actiuni nominative ordinare, in forma dematerializata, cu valoarea nominala de 0,4 lei/actiune, la care se adauga o prima de emisiune de 0,15 lei/actiune.

Actiunile emise vor fi oferite in primul rand spre subscriere actionarilor deja existenti ai bancii la data de 18 mai, proportional cu numarul de actiuni pe care acestia le detin la data mentionata.

Astfel, fractiunile din actiuni egale sau care depasesc 0,5 se rotunjesc devenind o actiune, iar cele sub 0,5 nu se iau in considerare.

Totodata, perioada de exercitare a dreptului de preferinta al actionarilor va fi de o luna, din ziua publicarii deciziei in Monitorul Oficial, iar, la trei zile dupa expirarea termenului, Consiliul de Administratie va decide oferirea spre subscriere a actiunilor ramase nesubscrise la acelasi pret - de 0,55 lei/actiune - catre actionarii care si-au exercitat deja dreptul de preferinta.

Majorarea de capital va fi a doua realizata pe parcursul acestui an, dupa ce, la finalul lunii ianuarie, actionarii bancii au aprobat majorarea capitalului social cu 214 milioane lei prin emiterea de 535 milioane de actiuni noi, la un pret de subscriere de 0,74 lei/unitate.

Si la finalul lunii ianuarie, actionarii au aprobat o infuzie suplimentara la capital de 181,9 milioane lei din prime de emisiune.

Bancpost este controlata de grupul elen EFG Eurobank, care detine 84,73% din capitalul social, in vreme ce patru societati de investitii financiare (SIF) detin cumulat aproape 14% din actiunile bancii.

EFG Eurobank a obtinut anul trecut din afacerile din Romania un profit net de 27,3 milioane euro, in scadere cu 5,9% fata de anul precedent, iar valoarea totala a activelor a avansat la 6,02 miliarde euro, de la 4,8 miliarde euro in decembrie 2007.

Nivelul creditelor a crescut anul trecut cu 27,5%, la 3,95 miliarde euro, in timp ce depozitele au sporit intr-un ritm mult mai sustinut, de 72,6%, pana la 2,42 miliarde euro.

Reteaua EFG Eurobank din Romania a ajuns la 293 de unitati la finalul anului trecut.

EFG Eurobank este prezenta pe piata din Romania
, pe langa Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#capital, #Bancpost, #banca, #actionari, #fonduri , #stiri Bancpost