Bancpost trece la taieri dure de costuri

Miercuri, 19 August 2009, ora 10:42
1169 citiri
Bancpost trece la taieri dure de costuri

Bancpost, a opta mare banca locala dupa valoarea activelor detinute la sfarsitul anului trecut, trece printr-un amplu program de restructurare pentru reducerea costurilor, care include disponibilizari de personal, inchideri de unitati si revizuirea pachetelor salariale, dupa ce s-a confruntat cu rezultate financiare negative in ultimele trimestre.

Salariatilor bancii li s-a solicitat sa isi ia cinci zile de concediu fara plata pana la sfarsitul anului, iar unora li s-a cerut sa semneze contracte de angajare pe perioada determinata, in locul celor cu durata nelimitata, potrivit unor surse din piata.

Bancpost nu este insa singurul jucator care a apelat la astfel de masuri: ING le ceruse salariatilor inca din primavara sa isi ia doua saptamani de concediu fara plata, iar astfel de planuri se aplica si la Credit Europe Bank.

"Concediul fara plata se aplica deja in Bancpost de la presedinte pana la ultimul salariat. Oficial programul este de 'optimizare'", spun surse bancare, precizand ca si alte masuri de reducere a costurilor sunt luate in calcul.

"Din martie si pana in prezent, banca a renuntat la 700 de angajati, atat in Bucuresti, cat si in tara. Cea mai mare parte a acestora erau angajati cu contracte pe durata determinata, care nu au mai fost reinnoite, sau erau aproape de varsta de pensionare", spune un manager din Bancpost, care nu a dorit sa ii fie mentionat numele.

Eurobank a aratat totusi ca isi mentine interesul pentru Bancpost, achizitionand de la inceputul anului pachetele de actiuni detinute de SIF-uri, ajungand astfel sa controleze aproape in totalitate capitalul bancii. Totodata, grecii au adus si cash, majorand capitalul social al Bancpost cu 170 de milioane de euro, banii fiind necesari pentru mentinerea indicatorului de solvabilitate peste pragul impus de BNR.

"Din pozitia de actionar cu 99% grecii se arata in sfarsit hotarati sa stranga surubul pentru a readuce banca pe profit, neexistand intentia de vanzare", mai spun sursele bancare.


Vezi cursul de schimb BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#active, #bancpost, #capital, #costuri, #solvabilitate, #taieri , #stiri Bancpost