Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancpost deschide in martie o societate de asigurari

Bancpost deschide in martie o societate de asigurari

O societate de asigurari a Bancpost, al carei actionar majoritar este EFG Eurobank Ergasias din Grecia, va incepe sa functioneze pe piata romaneasca din a treia saptamana a lunii martie, a declarat, miercuri, noul presedinte exectuiv al bancii, Manuela Plapcianu.

"In Romania se va deschide o societate de asigurari in care actionarul majoritar va fi Eurobank, incepand din a treia saptamana a lunii martie. 90 la suta din distributie pentru societatea de asigurari se va face la inceput prin sucursalele Bancpost", a spus Plapcianu, intr-o intalnire cu presa.

Vorbind despre retragerea EFG Ergasias din cursa pentru privatizarea CEC, Manuela Plapcianu a explicat ca pentru actionarul Bancpost "calculele pe hartie au aratat ca este mai bine sa construiasca, decat sa cumpere".

"S-a dovedit ca o organica este mult mai buna pentru Eurobank", a spus CEO-ul Bancpost.
Bancpost a fost infiintata in 1991, ca banca universala, comerciala si de economii, cu capital integral de stat, devenind in noiembrie 2002 prima banca 100 la suta privatizata din sistemul bancar romanesc.

In prezent, actionarul majoritar al Bancpost este EFG Eurobank Ergasias S.A., una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Atena, Grecia, din punctul de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva, Elvetia.

In august 2006, EFG Eurobank Ergasias S.A. a cumparat pachetele de actiuni detinute in banca de BERD si IFC. In urma tranzactiei, EFG Eurobank Ergasias S.A. si-a majorat pachetul de actiuni de la 62,98597 la suta, la 77,56451 la suta din capitalul social al Bancpost.
La 1 septembrie 2006 EFG Eurobank Ergasias S.A. detinea 77,56 la suta din actiuni, si cele cinci SIF-uri caate 5,15 la suta din actiuni fiecare.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 700 ori