Actionarul majoritar al Bancpost, a plasat obligatiuni de 500 milioane euro

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 09:50
2053 citiri
Actionarul majoritar al Bancpost, a plasat obligatiuni de 500 milioane euro

Eurobank EFG, actionarul majoritar al bancii romanesti Bancpost, a plasat luni pe piata internationala obligatiuni negarantate de statul grec in valoare de 500 milioane euro, cu scadenta la 18 luni, a anuntat banca, informeaza NewsIn.

Cuponul a fost EURIBOR la 3 luni, la care se adauga 125 de puncte de baza (1,25 puncte procentuale).

Obligatiunile au fost emise de EFG Hellas, o subsidiara a Eurobank EFG, garantate de banca-mama si listate pe bursa din Luxemburg. Emisiunea este parte a unui program mai amplu, prin care grupul isi propune sa atraga resurse pe termen mediu si lung, pentru nevoile curente de finantare.

Administratorii acestei tranzactii au fost Deutsche Bank, Goldman Sachs International si J.P. Morgan.

La sfarsitul lunii iulie, EFG Eurobank a efectuat o emisiune similara, cu scadenta la 3 ani si 6 luni, pentru care randamentul a fost cu 2,2 puncte procentuale peste media dobanzilor interbancare.

Astfel, operatiunea finalizata luni este a treia de acest gen efectuata de EFG Eurobank, dupa ce, in mai, grupul elen a plasat obligatiuni negarantate de guvernul grec tot de 500 milioane euro la peste 80 de investitori eleni si straini, la o rata fixa a cuponului de 4,25% pe an si cu scadenta la 2 ani.

Pe piata din Romania, EFG Eurobank este prezent prin Bancpost, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata.

#bancpost, #efg, #obligatiuni, #milioane, #euro , #stiri Bancpost