Fondul elen pentru stabilitate financiara a blocat un plan al Eurobank de majorare de capital

Joi, 13 Martie 2014, ora 12:35
1921 citiri
Fondul elen pentru stabilitate financiara a blocat un plan al Eurobank de majorare de capital

Fondul elen pentru stabilitate financiara a blocat un plan al Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, privind o majorare de capital, intrucat aceasta ar fi exclus fondul controlat de stat, care detine in prezent peste 95% din actiunile bancii elene.

Conducerea Eurobank a primit o scrisoare de la Fondul de Stabilitate, in care acesta cerea oprirea procedurilor de majorare a capitalului conform planului actual, care prevede atragerea de capital doar din surse private, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Managementul Eurobank urmeaza sa se intruneasca joi pentru a se alinia cererii actionarului majoritar al bancii.

Eurobank intentiona sa atraga fonduri exclusiv din surse private

Eurobank a informat in ultimele zile Fondul de Stabilitate asupra planurilor de a propune o majorare imediata de capital pentru a acoperi necesarul stabilit de catre Banca Greciei, insa fara sa acorde drept de preemptiune actionarilor existenti.

Eurobank intentiona sa atraga fonduri exclusiv din surse private, reducand in acelasi timp la minim eventualele pierderi care ar fi fost inregistrate de catre stat.

Fondul de Stabilitate a parut nemultumit de decizia bancii si a transmis ca daca nu participa, atunci interesele sale, si in consecinta cele ale contribuabililor, vor fi afectate.

Fondul Elen pentru Stabilitate Financiara detine peste 95% din actiunile Eurobank

Fondul Elen pentru Stabilitate Financiara detine peste 95% din actiunile Eurobank, dupa ce a recapitalizat banca intr-un proces amplu, care a vizat toate institutiile de credit importante din Grecia.

Statul elen a preluat, prin fondul de stabilitate, participatii majoritare la toate cele patru mari banci din Grecia, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank si Alpha Bank, insa doar la Eurobank a depasit 90% situatie in care a preluat si managemenetul istitutiei de credit.

Banca Greciei a anuntat saptamana trecuta ca bancile elene au nevoie in total de capital suplimentar de 6,4 miliarde de euro, din care 5,8 de miliarde de euro in cazul celor mai mari dintre ele, respectiv National Bank of Greece, Piraeus Bank, Eurobank Ergasias si Alpha Bank.

National Bank of Greece, cea mai mare banca greceasca, are nevoie de 2,18 miliarde euro, iar Piraeus Bank, aflata pe locul al doilea, trebuie sa atraga capital de 425 milioane euro, potrivit raportului Bancii Greciei.

Eurobank Ergasias, a treia mare banca elena, necesita o recapitalizare de 2,95 miliarde euro, in timp ce Alpha Bank are nevoie de 262 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eurobank majorare capital, #blocare majorare, #grecia banci, #eurobank grecia , #Management