BCR si Banc Post, infuzie de capital de la bancile-mama

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 16:25
2224 citiri
BCR si Banc Post, infuzie de capital de la bancile-mama

Bancpost SA ar putea primi o infuzie de capital de aproximativ 20 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an de la grupul elen EFG Eurobank.

Actionarii Bancpost urmeaza sa voteze pe 7 noiembrie pentru cresterea ratei de solvabilitate a bancii de la nivelul de 13,6%, conform standardelor de contabilitate din Romania, sustin reprezentantii bancii, citati de presa internationala.

"Economia din Romania se afla inca intr-o perioada dificila si vrem sa fim pregatiti sa ii facem fata. Reusim sa ne sustinem singuri datorita raportului foarte bun intre imprumuturi si depozite, asa ca nu vrem sa depindem atat de finantarile venite de la banca mama din Grecia, a declarat Mihai Bogza, presedintele Consiliului de Administratie al Bancpost.

Bancile international care opereaza in Romania au suplimentat capitalul local cu 850 milioane de lei in 2011, in conditiile in care acestea se confrunta cresterea numarului de credie neperformante, cu o cerere scazuta pentru noi imprumuturi, si volatilitatea ridicata a pietelor.

O alta banca la care ar putea fi injectat capital de la banca mama este Banca Comerciala Romana SA. Aceasta ar putea primi 618 milioane de la Erste Group Bank.(C.C.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bancpost infuzie capital, #BCR infuzie capital , #Management