Bancpost isi majoreaza capitalul social cu 92,6 milioane lei, la 1,18 miliarde lei

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 17:47
3491 citiri
Bancpost isi majoreaza capitalul social cu 92,6 milioane lei, la 1,18 miliarde lei

Actionarii Bancpost au hotarat, luni, majorarea capitalului social al bancii cu 92,6 milioane lei, la 1,18 miliarde lei, prin conversia unui imprumut subordonat al actionarului majoritar si prin aporturi in numerar din partea celorlalti actionari.

Inainte de majorare, Bancpost avea un capital social de 1,09 miliarde lei.

"Un numar de 216.050.000 noi actiuni nominative ordinare sunt emise pentru conversia unui imprumut subordonat si sunt distribuite catre Eurobank EFG", se arata in comunicat.

Potrivit Bancpost, un numar de 15.539.616 noi actiuni nominative ordinare sunt emise in vederea cresterii capitalului prin noi aporturi de numerar si sunt oferite spre subscriere actionarilor Bancpost, proportional cu numarul de actiuni detinute de acestia la data de referinta, si anume 31 octombrie 2011.

"Decizia Eurobank EFG de a converti imprumutul subordonat in aport la capitalul social este o reconfirmare a angajamentului actionarului majoritar al Bancpost de a sustine si dezvolta in continuare afacerile sale din Romania", a declarat presedintele executiv al Bancpost, Peter Weiss.

Grupul financiar elen EFG Eurobank este actionarul majoritar al Bancpost.

EFG Eurobank este prezent pe piata din Romania, pe langa Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bancpost majorare capital social , #Investitii