RBS inchide unele divizii din Asia

Marti, 20 Martie 2012, ora 10:31
1520 citiri
RBS inchide unele divizii din Asia

Grupul bancar britanic Royal Bank of Scotland a anuntat marti ca va inchide diviziile de equity capital market si corporate finance din Coreea de Sud precum si operatiunile de cash equities din Indonezia, Coreea de Sud si Singapore, masura urmand sa afecteze 70 de angajati, transmite Reuters.

Decizia RBS vine dupa ce banca britanica a ajuns la un acord cu CIMB Group Holdings Bhd, a doua mare banca din Malayezia, privind vanzarea unora din operatiunile sale din Asia-Pacific.

"Cu toate acestea, din motive comerciale, am convenit cu CIMB ca operatiunile de cash equities, equity capital market si corporate finance din Coreea de Sud precum si operatiunile de cash equities din Indonezia si Singapore nu vor face parte din acest acord de vanzare.

In consecinta, am luat decizia de a demara masurile necesare pentru a opri aceste afaceri', se arata intr-un document intern consultat de Reuters si confirmat ulterior de RBS.

RBS are opereatiuni in 11 tari din Asia, insa cea mai mare parte sunt concentrate in Hong Kong, Singapore, Australia si India.

In anul 2008, RBS a inregistrat cele mai mari pierderi din istoria unei companii din Marea Britanie, 24,1 miliarde de lire sterline, fiind salvata numai prin interventia guvernului, care in prezent detine 82% din actiuni.

In Romania, RBS a preluat fosta ABN Amro Romania, prezenta pe piata din noiembrie 1995.

#RBS divizii Asia, #operatiuni Asia RBS , #Sucursale banci