Peste 200 de sucursale ale bancilor din Rusia se deschid in Crimeea

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 14:59
1562 citiri
Peste 200 de sucursale ale bancilor din Rusia se deschid in Crimeea

In Crimeea vor opera pana la sfarsitul lunii aprilie peste 200 de sucursale ale bancilor din Rusia, a declarat viceguvernatorul bancii centrale de la Moscova, Mikhail Sukhov.

"Pana la sfarsitul lunii, reteaua de sucursale ale bancilor rusesti care opereaza cu rubla va ajunge la peste 200 de unitati", a spus el, citat de RIA Novosti.

Viceguvernatorul spera ca procesul de tranzitie la rubla in Crimeea sa se accelereze. Regiunea ucraineana Crimeea a fost anexata de Rusia in luna martie.

"In urma cu doua saptamani nu aveam aceasta retea bancara. Daca totul va decurge in acelasi ritm ca pana acum, vom avea fundamentul economic ca rubla sa devina principala metoda de plata pe intreg teritoriul Federatiei Ruse, inclusiv in Crimeea", a spus Sukhov.

Premierul rus Dimitri Medvedev a anutat in martie ca Rusia va desemna Crimeea ca zona economica speciala, oferind scutiri de taxe pentru a atrage investitori. De asemenea, premierul a cerut bancilor din Rusia sa-si deschida sucursale bancare in regiune.

Mai multe banci s-au retras din Crimeea dupa anexarea acesteia de catre Rusia.

Banca ungara OTP Bank a oprit saptamana trecuta operatiunile in regiune, intrucat mai multe reglementari fiananciare introduse de autoritatile de la Moscova sunt contrare legislatiei ucrainene si fac imposibila continuarea activitatii.

Privatbank, cea mai mare banca comerciala din Ucraina, a fost prima institutie de credit care a oprit activitatea in primele zile ale interventiei Rusiei, la sfarsitul lunii februarie, in timp ce Universal Bank, parte a grupului elen Eurobank, a anuntat saptamana trecuta incetarea activitatii in regiune.

Alte institutii de credit straine sau ucrainene care isi desfasurau activitatea in Crimeea prin intermediul diviziilor din Ucraina au luat decizii similare.

#banci rusesti, #sucursale banci Crimeea, #banci rusia , #Sucursale banci