Bancile mama au injectat in Romania peste 400 mil. de euro in 2012

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 14:59
3155 citiri
Bancile mama au injectat in Romania peste 400 mil. de euro in 2012

Bancile mama au capitalizat subsidiarele din Romania cu peste 414 milioane de euro in primele noua luni ale acestui an, in crestere de patru ori fata de aceeasi perioada a anului trecut,

In primele noua luni din 2011, infuziile de capital din strainatate catre sucursalele lor din Romania au totalizat 105 milioane de euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

"Daca au credite neperformante, bancile trebuie sa se provizioneze, sa respecte regulile de prudentialitate. Profitabilitatea bancilor a scazut, iar unele au inregistrat chiar pierderi si au fost obligate sa constituie provizioane. Astfel, bancile mama au trimis capital suplimentar", a declarat profesorul de economie Daniel Daianu, citat de Newsin.

In primele noua luni ale acestui an, cea mai mare infuzie de capital a fost primita de Banca Comerciala Romana - 160,1 milioane euro (146 milioane euro, in ianuarie, respectiv 14,16 milioane euro in august), fiind urmata de Volksbank Romania, cu un aport de capital de 83,35 milioane euro, in februarie.

Emporiki Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 52,9 milioane euro in iulie, OTP Bank Romania a primit un aport de 32,15 milioane euro la capitalul social in martie, in timp ce Garanti Bank si-a majorat capitalul social cu 17,9 milioane euro in ianuarie.

Tot in primele noua luni, Banca Romaneasca a fost capitalizata cu 17,46 milioane de euro in aprilie, MKB Romexterra Bank a primit 14,68 milioane euro, in iunie, iar Millennium Bank a primit o infuzie de capital de 10 milioane euro, in februarie.

Totodata, ATE Bank Romania a primit 4,7 milioane euro la capitalul social, in ianuarie, iar Porsche Bank Romania si-a majorat capitalul social cu 3,3 milioane de euro, in august.

De asemenea, in septembrie Intesa Sanpaolo si-a majorat capitalul social cu 15,9 milioane euro.

#capitalizare banci Romania, #infuzii banci Romania, #banci mama infuzii sucursale, #banci Romania infuzie capital , #Sucursale banci