Volksbank: Leul s-a depreciat pe fondul situatiei din Grecia

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 15:01
1209 citiri
Volksbank: Leul s-a depreciat pe fondul situatiei din Grecia

Leul s-a depreciat pe fondul situatiei din Grecia, in ton cu celelalte monede din regiune, iar in perioada urmatoare am putea vedea noi minime istorice pentru leu, a declarat economistul-sef al Volksbank, Melania Hancila.

"Leul s-a depreciat pe fondul situatiei de Grecia. Toate monedele din regiune s-au depreciat, nu doar leul, a fost o miscare regionala. Banca Nationala a Romaniei a intervenit, dar nu in mod masiv, in conditiile in care volumele nu au fost prea mari. S-a vazut ca a intervenit pentru ca volumele au crescut fata de inceputul acestei saptamani", a mentionat Hancila.

Aceasta a mai spus ca dobanzile pe termen scurt au scazut foarte mult pe piata si acesta ar putea fi un alt motiv pentru deprecierea leului de miercuri.

"Este posibil ca aceasta depreciere lina, pentru ca nu s-a depreciat puternic de la o zi la alta, ar putea continua si in perioada urmatoare", a mai spus Hancila.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,4587 lei/euro, nou minim istoric pentru leu, cu 0,30% mai mare fata de sedinta precedenta.

#depreciere leu situatie Grecia, #BNR interventie depreciere leu, #Volksbank depreciere leu , #Curs valutar