Prognoza curs valutar. ING: Leul intra pe un trend bland de apreciere

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 15:05
2900 citiri
Prognoza curs valutar. ING: Leul intra pe un trend bland de apreciere

Leul va continua sa se aprecieze in saptamanile urmatoare in fata euro si ar putea depasi nivelul maxim din acest an, insa moneda unica nu va cobori sub nivelul de 4,35 lei, estimeaza analistul ING, Vlad MUscalu.

"Prognozam un trend bland de apreciere, o faza care ar putea dura cateva saptamani. Totusi, aprecierea va fi franata de Banca Nationala a Romaniei, daca euro va cobori spre pragul de 4,35 lei", a declarat analistul pentru Business24.

Leul se apropie de nivelul maxim din acest an, BNR anuntand luni un curs de referinta de 4,3806 lei/euro, in scadere cu 1,54 de bani fata de vineri. Moneda nationala s-a situat la un nivel mai ridicat in 24 ianuarie, cand cursul a fost de 4,3734 lei/euro.

Leul s-a apreciat si fata de dolarul american, referinta leu/ dolar afisata luni de BNR fiind de 3,3538 lei/ dolar, in scadere cu 0,4% fata de cursul de 3,3673 lei/ dolar, inregistrat in sesiunea precedenta.

Moneda romaneasca a castigat teren si in fata francului elvetian, iar cursul a scazut de la 3,6102 lei/ franc elevetian, pana la nivelul inregistrat luni de 3,6053 lei/ franc.

Vineri, analistii BNP Paribas si Societe Generale au recomandat investitorilor sa cumpere obligatiuni guvernamentale romanesti, anticipand o evolutie pozitiva in piata si scaderea randamentelor pentru titlurile aflate in circulatie.

In plus, aprecierea poate fi pusa pe seama unui context international favorabil. Anuntul Bancii Japoniei de expansiune a politicii monetare pentru deprecierea yenului pune presiune pe activele care ofera randamente mai ridicate, a explicat Muscalu.

#prognoza curs valutar, #curs valutar euro leu, #curs valutar banci, #curs de schimb euro leu , #Curs valutar