Ponta: De saptamana viitoare, leul va incepe sa se aprecieze

Luni, 23 Iulie 2012, ora 21:11
1452 citiri
Ponta: De saptamana viitoare, leul va incepe sa se aprecieze

Evolutia monedei nationale in raport cu euro se va "normaliza" de saptamana viitoare, iar leul chiar se va intari dupa ce criza politica se va incheia prin votul la referendumul pentru demiterea presedintelui si dupa ce rezultatele Guvernului vor fi certificate de misiunea FMI, spune premierul Ponta.

"Sunt absolut convins ca, saptamana viitoare, lucrurile vor reveni spre normal", a spus Ponta, la postul public de televiziune.

Cotatiile monedei nationale nu s-au oprit din crestere, in lipsa unei interventii vizibile din partea bancii centrale, astfel ca la finalul sesiunii interbancare rata de schimb a atins un nou record istoric, de 4,64 lei/euro.

In jurul orei 17:00, bancile cotau euro la 4,6370 - 4,6400 lei, cu 0,96% peste nivelul de la inchiderea de vineri, de 4,5925 - 4,5950 lei/euro.

Referintele publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru euro si dolar au urcat luni la noi maxime istorice, de 4,6009 lei/euro si respectiv 3,7999 lei/dolar.

Leul s-a depreciat abrupt in ultimele trei saptamani, cu 3,4% la nivelul referintei, desi banca centrala a intervenit permanent in piata pentru a limita caderea monedei nationale. Perceptia jucatorilor a fost si continua sa fie afectata de turbulentele politice, care au avut ecouri internationale.

#Ponta apreciere leu, #Ponta curs valutar, #Ponta evolutie leu , #Curs valutar