Muscalu, ING: Estimam un curs de 4,65 lei/euro la sfarsitul anului

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 14:33
1939 citiri
Muscalu, ING: Estimam un curs de 4,65 lei/euro la sfarsitul anului

Euro a atins, miercuri, nivelul maxim din ultimele 11 saptamani in raport cu moneda nationala, dupa ce BNR a anuntat un curs de referinta de 4,5742 lei/euro. Deprecierea leului se incadreaza intr-un trend inceput in urma cu doua luni, a declarat Vlad Muscalu, economist sef ING Bank.

"Nu este doar un eveniment izolat la nivelul sedintei de astazi, ci putem sa punem aceasta depreciere in contextul ultimelor doua luni. Noi credem ca aceasta performanta slaba a monedei nationale este rezultatul unui apetit scazut al investitorilor accentuat de eventuale incertitudini inainte de alegeri si potentat de faptul ca, la nivelul pietei de titluri de stat probabil ca au continuat iesirile de capital", a precizat Vlad Muscalu, pentru Business24.

Pentru finalul anului, ING prognozeaza un curs de referinta de 4,65 lei/euro.

"Noi avem o prognoza de 4,65 lei/euro pentru finalul anului si inceputul anului viitor dar am punctat de nenumarate ori ca exista riscul ca noi sa subestimam valoare monedei nationale. Probabil saptamana asta sa vedem un curs mai depreciat de 4,60 lei/euro", a declarat Muscalu.

Euro a inregistrat miercuri un nou maxim istoric, Banca Nationala a Romaniei afisand un curs de referinta de 4,5742 lei/euro, in crestere cu 0,11% fata de sedinta anterioara. BNR a afisat marti un curs de referinta de 4,5693 lei/euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar ING, #Muscalu prognoze curs valutar, #Muscalu ING curs valutar , #Curs valutar