Mugur Isarescu: Politicienii trebuie sa discute si sa gaseasca solutii

Luni, 06 August 2012, ora 14:27
1416 citiri
Mugur Isarescu: Politicienii trebuie sa discute si sa gaseasca solutii

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat luni ca BNR spera ca dialogul sa fie cel care sa domine viata politica in perioada urmatoare, iar politicienii sa se aseze la masa si sa gaseasca solutii, nu sa interpreteze cursul "ca se duce in sus din cauza lui cutare sau cutare".

"Politicienii asta dezvolta, nu? Arta dialogului, asta e meseria lor. Cine nu stie sa dialogheze poate sa mearga acasa si sa nu ne scoata pe noi din casa. Politicienii trebuie sa discute si sa gaseasca solutii la situatia actuala. Politicienii trebuie sa se aseze la masa si sa gaseasca solutii, nu sa interpreteze cursul ca se duce in sus din cauza lui cutare sau lui cutare. Cursul este, asa cum v-am spus, o prima fata. Ma opresc aici, sa nu capete alte conotatii, dar m-ati intrebat, nu? N-a fost initiativa mea", a mai spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a subliniat ca "depindem de pietele internationale", care "penalizeaza dramatic".

"Nu pot sa spun mai mult pentru ca suntem neutri politic, dar trebuie sa spunem societatii romanesti realitatea. Si realitatea este aceasta: depindem de pietele internationale si ele te penalizeaza dramatic. Deocamdata se vede pe curs, se va vedea si pe costurile de finantare, inevitabil. E greu sa discerni cat vine din plan international, din locatie geografica, din imagine si cat vine din ce se intampla pe plan intern", a mentionat Isarescu.

Mugur Isarescu: Deprecierea cursului, rezonabila in contextul actual

Guvernatorul BNR a mentionat ca banca centrala isi face datoria in conditiile in care incearca sa obtina profit si sa achite la stat 80% din acesta.

#BNR dialog politicieni, #BNR curs valutar politica, #BNR evolutie scena politica , #Curs valutar