Moneda europeana s-a apreciat fata de dolar: Ce asteapta investitorii

Marti, 28 August 2012, ora 19:04
1549 citiri
Moneda europeana s-a apreciat fata de dolar: Ce asteapta investitorii

Moneda europeana s-a apreciat fata de dolar pentru prima oara in ultimele trei zile, dupa ce investitorii au inceput sa redevina increzatori ca BCE va reusi sa limiteze efectele crizei europene si ca Fed va relaxa politicile monetare.

Moneda europeana s-a apreciat cu 0,5%, pana la 1,2567 dolari/euro, dupa ce atinsese un maxim de 1,2573 dolari/euro in timpul zilei. Traderii sustin ca lichiditatile sunt reduse, iar castigul inregistrat de euro este datorat bancilor de investitii americane care cumpara valuta.

Euro s-a apreciat si fata de yen, cu 0,3%, scrie Reuters.

Moneda celor 17 natiuni s-a apreciat puternic in ultimele saptamani, dupa ce seful Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat ca este dispus sa faca "tot ce e nevoie" pentru a ajuta zona euro.

Investitorii se asteapta ca in zilele urmatoare sa se desfasoare o serie de evenimente cheie, inclusiv un discurs al sefului Federal Reserve, Ben Bernanke, vineri, si o intrunire de politica monetara la Banca Centrala Europeana, in 6 septembrie.

Un alt eveniment asteptat este decizia Curtii Constitutionale germane privind compatibilitatea Mecanismului de Stabilitate Financiara cu legile in vigoare, pe 12 septembrie.

Bernanke ar putea, conform analistilor, sa isi dea acordul pentru o a treia runda de "relaxari cantitative", adica pentru absorbtia obligatiunilor din piata. Acesta este un instrument al bancilor centrale pentru stimularea economiei atunci cand politicile monetare conventionale devine ineficiente. Cu toate acestea, o noua masura de acest tip ar presupune tiparirea de bani.

"Trebuie sa tinem cont ca revenirea economica din al treilea trimestru nu este la fel de robusta pe cat speram si ca sunt numeroase pachete de date care vor fi luate in considerare inainte de intalnirea din septembrie a Federal Reserve", a spus Michael Woolfolk, strateg pe valute la BNY Mellon. "Daca Bernanke confirma aceasta masura sau face comentarii care lasa de inteles ca vor urma noi masuri de relaxare a politicilor monetare, acest lucru ar putea fi negativ pentru evolutia dolarului."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evolutie moneda euro, #evolutie euro, #apreciere euro dolar , #Curs valutar