Leul se depreciaza in fata euro, cu o zi inainte de decizia CCR

Luni, 20 August 2012, ora 13:10
1350 citiri
Leul se depreciaza in fata euro, cu o zi inainte de decizia CCR

Leul s-a depreciat luni in fata de euro, cursul anuntat de Banca Nationala a Romaniei fiind de 4,4939 lei/euro, in crestere cu 0,19% fata de sedinta de vineri, cand BNR afisa un curs de 4,4852 lei, leul aflandu-se in a patra zi de apreciere fata de euro.

Leul s-a apreciat saptamana trecuta, dupa ce delegatia Fondului Monetar International a plecat din Romania. Erik de Vrijer, seful misiunii FMI in Romania, a declarat marti ca mai exista loc pentru o apreciere a leului in viitor.

FMI: Daca agitatia politica va continua, reducem perspectivele economice

Joi, euro a coborat pentru prima data sub 4,5 lei, pentru prima data in ultimele sase saptamani.

Euro coboara sub 4,5 lei, pentru prima data in ultimele sase saptamani

Cursul de schimb a scazut la 4,4800 lei/euro la deschiderea sedintei interbancare de luni, insa in urmatoarele minute s-a intors aproape de 4,4900 lei/euro, intr-o piata linistita si cu volume foarte reduse de tranzactionare.

Cursul a ramas sub 4,49 lei/euro pe piata interbancara

Si dolarul american s-a apreciat luni fata de leu, dupa ce BNR a anuntat un curs de 3,6404 lei/dolar, in crestere cu 0,42% fata de sedinta de vineri. In sedinta anterioara, BNR a afisat un curs de 3,6250 lei/dolar.

Leul s-a depreciat luni si fata de francul elvetian, BNR afisand un curs de referinta de 3,7413 lei/franc, in crestere fata de sedinta de vineri, cand acesta era de 3,7344 lei/franc.

Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) se intruneste, marti, pentru examinarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din 29 iulie, pentru demiterea presedintelui Romaniei Traian Basescu si confirmarea rezultatelor acestuia.

Saptamana deciziilor: Ce evenimente pot schimba evolutia economica

Curtea Constitutionala: Decizia privind referendumul, amanata pana pe 21 august

#curs leu euro luni, #curs valutar luni, #leu depreciere euro luni , #Curs valutar