Leul s-a apreciat luni fata de euro

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 13:09
1284 citiri
Leul s-a apreciat luni fata de euro

Leul s-a apreciat luni fata de moneda europeana, cursul afisat de Banca Nationala a Romaniei fiind de 4,5757 lei/euro, in scadere cu 0,11% fata de sedinta de vineri. In sedinta precedenta, cursul anuntat de BNR a fost de 4,5809 lei/euro.

Cursul de schimb a scazut usor sub 4,58 lei/euro in prima ora a sedintei interbancare de luni, intr-o piata apatica si cu volume foarte reduse de tranzactionare.

Leul a crescut si fata de dolarul american, BNR afisand luni un curs de referinta de 3,5051 lei/dolar, in scadere cu 0,13% fata de sedinta de vineri. In ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii trecute, cursul valutar anuntat de BNR a fost de 3,5097 lei/dolar.

Leul s-a apreciat si fata de francul elvetian, cursul BNR de luni fiind de 3,7802 lei/franc, in scadere comparativ cu sedinta de vineri, cand acesta a fost de 3,7885 lei/franc.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat, vineri, ca limitarea licitatiilor saptamanale repo derulate de BNR este o metoda eficienta de control al cursului de schimb.

Isarescu: Licitatiile repo, metoda eficienta de control al cursului de schimb

BNR a plafonat luni la cinci miliarde de lei suma cu care imprumuta bancile prin operatiuni repo, dupa ce in ultimele doua saptamani a finantarea a fost limitata la sase miliarde de lei.

BNR lupta pentru leu: Pune presiune, din nou, pe lichiditatea din piata

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar luni, #curs de referinta BNR, #curs BNR luni, #curs leu euro luni , #Curs valutar