ING: Reducerea plafonului pentru repo nu are efecte vizibile asupra cursului valutar

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 12:25
1623 citiri
ING: Reducerea plafonului pentru repo nu are efecte vizibile asupra cursului valutar

Reducerea treptata in octombrie a sumelor injectate de BNR prin operatiunea de piata a avut un efect foarte putin sensibil asupra ratelor la lei, iar intarirea recenta a leului este un rezultat al interventiilor indirecte ale BNR, se arata intr-o analiza a ING.

"Leul a avut o noua sedinta pozitiva ieri (luni, n.r.), inchizand ziua la 4,55 lei/euro, dupa ce s-a intarit pana la 4.5435 lei/euro chiar inainte de postarea cursului de referinta BNR. Banca centrala a redus luni cu inca un miliard de lei lichiditatea injectata in piata prin operatiunea saptamanala repo, insa credem ca acest lucru nu a avut niciun impact asupra leului.

Reducerea treptata in octombrie a sumelor injectate prin operatiunea de piata a avut un efect foarte putin sensibil asupra ratelor la lei, de aceea vedem intarirea recenta a leului drept rezultat al interventiilor indirecte ale BNR", se spune in analiza.

In deschiderea sesiunii de marti, moneda locala este tranzactionata pe o usoara tendinta de apreciere. Potrivit analistilor ING, in cazul in care banca centrala continua sa ofere suport, leul ar putea castiga marti teren pana in jurul lui 4,54 lei/euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ING estimari curs, #BNR interventie curs, #ING estimari BNR curs valutar , #Curs valutar