ING pune deprecierea leului pe seama relaxarii BNR

Vineri, 16 Martie 2012, ora 14:32
1741 citiri
ING pune deprecierea leului pe seama relaxarii BNR

Leul a continuat sa se deprecieze joi, iar motivul acestei miscari ar putea fi un (presupus) "control mai lax" al bancii centrale si ar putea semnala ca leul s-ar putea tranzactiona intr-un interval mai larg.

Cursul BNR de joi fost de 4,3672 lei/euro, se arata intr-un raport al ING Bank.

"Leul a continuat sa se deprecieze joi, in timp ce monedele regionale au corectat o parte din pierderile din ziua precedenta. Leul a atins un nou nivel record de la inceputul anului - 4,3875/euro, nivel ce nu se situeaza departe de minimul istoric de 4,4010/euro".

"Dinamica leului este surprinzatoare avand in vedere evolutia statica inregistrata de la inceputul anului acesta, dar poate nivelul tranzactionat este mai interesant decat amplitudinea miscarii, leul a pierdut numai 0,5% fata de euro in ultimele doua zile".

"Motivul acestei miscari ar putea fi un (presupus) control mai lax al bancii centrale si ar putea semnala ca leul s-ar putea tranzactiona intr-un interval mai larg - probabil unul intre 4,32- 4,42/euro", se arata intr-un raport al ING Bank.

Analistii ING Bank precizeaza ca nu cred ca s-ar putea indeparta de nivelurile din ultimele luni avand in vedere declaratia viceguvernatorului Popa de acum doua luni ca leul se afla la valoarea corecta cand se tranzactiona in jur de 4,35/euro.

"In aceasta dimineata, leul a corectat o parte din pierderi, tranzactionandu-se la 4,3775/euro, dar prognozele ING peste asteptarile pietei privind datele din SUA sugereaza ca de la nivelul curent leul ar putea inregistra pierderi marginale", se mai spune in raport.

#curs de schimb valutar, #ING deprecierea leului, #studiu ING depreciere leu , #Curs valutar