ING: Leul va continua sa se deprecieze daca BNR nu intervine agresiv

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 17:22
1588 citiri
ING: Leul va continua sa se deprecieze daca BNR nu intervine agresiv

Tendinta de depreciere a leului ar putea continua daca Banca Nationala a Romaniei nu va interveni "intr-un mod agresiv", astfel ca pe termen scurt este posibila atingerea unui nivel de 4,50 lei pentru un euro, a declarat economistul ING Bank, Vlad Muscalu.

"Cat timp BNR nu va interveni intr-un mod agresiv, este posibil sa vedem o continuare a deprecierii, in conditiile in care situatia din Europa continua sa fie dificila. Pe termen scurt, nu este exclus sa vedem un curs in zona 4,50 lei pentru un euro", a mentionat Muscalu.

Potrivit acestuia, "atitudinea BNR s-a modificat", in conditiile in care este "mai flexibila" in ceea ce priveste modul in care realizeaza politica valutara.

"Am vazut in trecut perioade, poate la fel de dificile, in care moneda nationala nu s-a depreciat. De data aceasta i s-au permis astfel de miscari. Pe de alta parte, miscarea pare sa fi fost declansata de evenimentele politice de pe plan intern, de caderea oearecum neasteptata a Guvernului precedent si sustinuta de situatia complicata din zona euro", a mai spus Muscalu.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,4587 lei/euro, nou minim istoric pentru leu, cu 0,30% mai mare fata de sedinta precedenta.

#depreciere leu interventie BNR, #BNR curs leu euro, #BNR depreciere leu, #BNR interventie depreciere leu , #Curs valutar