ING: Influenta factorilor locali este pozitiva pentru leu

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 12:05
1543 citiri
ING: Influenta factorilor locali este pozitiva pentru leu

Moneda nationala beneficiaza de spatiu pentru continuarea aprecierii, influenta factorilor locali fiind, de asemenea, pozitiva pentru leu, se arata intr-un raport al ING Bank Romania.

"Leul a avansat pentru a treia sedinta consecutiva ieri, cumuland o intarire de 1% fata de nivelurile atinse in urma deprecierii recente. Aceasta miscare a avut loc pe fondul inca unui episod de scadere a randamentelor in titlurile de stat in lei, de circa 5 pb ieri. In vreme ce evolutii similare sunt vizibile in regiune, corectia din aceasta saptamana a activelor denominate in lei a fost mai redusa decat cea inregistrata in activele denominate in monedele regionale, in pofida unor pierderi mai mici ale acestora din urma in ultimele saptamani.

Credem ca aceste evenimente ofera spatiu pentru continuarea aprecierii leului, in vreme ce totodata influenta factorilor locali este de asemenea pozitiva pentru leu. Conditiile de lichiditate raman favorabile pentru o revenire a apetitului pentru titluri de stat in lei, pentru care borne importante sunt reprezentate de licitatiile de saptamana viitoare", se spune in raportul bancii.

Moneda nationala se tranzactiona pe piata interbancara la ora 11.00 in jurul valorii de 4,4543 lei pentru un euro, cel mai mic nivel din aceasta saptamana.

#influenta factori locali, #moneda nationala, #apreciere moneda nationala , #Curs valutar