ING Bank: Cursul ar putea depasi pragul de 4,46 lei/euro

Marti, 15 Mai 2012, ora 16:35
1201 citiri
ING Bank: Cursul ar putea depasi pragul de 4,46 lei/euro

Lipsa unor elemente pozitive sau a unei reactii agresive din partea bancii centrale sugereaza ca leul este probabil sa se deprecieze stabilind un nou nivel record, dincolo de pragul de 4,46 lei/euro, se arata intr-un raport al ING Bank.

"Dupa cum ne asteptam, temperarea deprecierii leului s-a dovedit temporara, acesta inchizand sesiunea de ieri (luni, n.r.) la 4,45 lei/euro. Date neasteptat de bune privind activitatea economica din Germania par sa sustina leul in aceasta dimineata, acesta fiind tranzactionat in prezent la 4,44 lei/euro, insa ne este teama ca acest episod se va dovedi de asemenea trecator.

Rezultatele economice ale Germaniei, surprinzator de bune

Datele privind activitatea economica din Germania au fost surprinzator de bune, insa indicatorii pentru tarile din regiune in mare parte au dezamagit asteptarile analistilor, iar Romania nu a fost o exceptie", se spune in raport.

Analistii ING Bank mai mentioneaza ca piata primara a inregistrat o schimbare semnificativa in sedinta de luni. Ministerul de Finante a reusit sa vanda titluri de stat cu scadenta la doi ani in valoare de numai 0,3 miliarde lei, fata de suma anuntata de 0,9 miliarde lei, iar randamentul a crescut de la 5,50% la 5,59%.

"Din luna decembrie nu se mai inregistrase o licitatie pentru titluri de stat care sa indice un randament in crestere. Iar, cu o exceptie, aceasta a fost singura licitatie pentru asemenea instrumente in aceasta perioada care a indicat diferente intre randamentul mediu si cel maxim mai mare decat 3 puncte de baza (evolutie pe care noi am intrepretat-o drept un semn al concentrarii cererii la un numar redus de participanti)", se mai spune in raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs leu euro ING, #evolutie curs leu euro, #depreciere leu nivel record , #Curs valutar