Euro s-a apreciat fata de leu pentru a treia zi consecutiv

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 13:15
1043 citiri
Euro s-a apreciat fata de leu pentru a treia zi consecutiv

Euro si-a continuat miercuri aprecierea fata de leu, Banca Nationala a Romaniei afisand un curs de referinta de 4,4881 lei/euro, in crestere cu 0,10% fata de sedinta precedenta. Marti, BNR afisa un curs de 4,4834.

Cotatiile monedei nationale oscilau in jurul nivelului de 4,4850 lei/euro la inceputul sesiunii interbancare de miercuri, aproape de inchiderea de marti.

Euro, cotat la 4,4850 lei la inceputul sesiunii interbancare de miercuri

Dolarul american s-a depreciat miercuri fata de leu, cursul anuntat de BNR fiind de 3,4728 lei/dolar, in scadere cu 0,86% fata de sedinta precedenta. Marti, BNR afisa un curs valutar de 3,5031 lei/dolar.

Francul elvetian s-a depreciat usor fata de leu miercuri, cursul BNR fiind de 3,7115 lei/franc, in scadere fata de cel afisat marti, de 3,710 lei/franc.

Pe plan international, ziua de miercuri a fost marcata de discursul presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si de decizia Curtii Constitutionale a Germaniei privind Mecanismul European de Stabilitate.

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, sustine ca Europa are nevoie de o gandire noua si de mai multi pasi pentru rezolvarea problemelor fiscale. In opinia sa, Mecanismul European de Stabilitate este un "arhitect" care poate ajuta Europa.

Barroso: Europa are nevoie de o uniune politica si fiscala

Curtea Constitutionala a Germaniei a decis ca Mecanismul European de Stabilitate nu incalca legea fundamentala a statului, insa a hotarat ca Germania nu va contribui cu mai mult de 190 milioane de euro la acest mecanism.

MES a primit unda verde. Contributia Germaniei, limitata la 190 de miliarde de euro

#curs leu euro miercuri, #curs valutar BNR miercuri, #curs de referinta BNR , #Curs valutar