Euro castiga teren in fata dolarului, dupa licitatia de obligatiuni a Spaniei

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 16:29
1102 citiri
Euro castiga teren in fata dolarului, dupa licitatia de obligatiuni a Spaniei

Moneda unica europeana s-a apreciat in fata dolarului, pana la recordul ultimelor doua saptamani, dupa ce Spania a atras 6,6 miliarde de euro prin vanzarea de obligatiuni pe termen mediu si lung, nivel peste suma estimata de 4,5 miliarde de euro.

Euro s-a apreciat in fata unui cos de valute si dupa ce Grecia a reluat negocierile cu creditorii sai, aminteste Bloomberg . Statul elen incearca sa ajunga la un acord pentru a reduce nivelul datoriei.

Indicele dolarului s-a depreciat, pentru cea de-a treia zi, dupa ce un raport al Federal Reserve a anuntat ca inflatia se incadreaza in tinta stabilita, iar institutia poate mentine rata dobanzii aproape de zero.

Moneda euro s-a apreciat cu 0,3% in raport cu dolarul, pana la un curs valutar de 1,2904 dolari pentru un euro, dupa ce initial ajunsese la o valoare de 1,2918 dolari, cel mai mare nivel din 5 ianuarie.

Trezoreria Spaniei a vandut obligatiuni cu scadenta in 2016 in valoare de 1,3 miliarde de euro, la un randament de 4%, in crestere de la 3,9% la licitatia similara anterioara.

#curs valutar euro, #curs valutar dolar, #curs valutar , #Curs valutar