Dragos Cabat: Cursul valutar poate atinge 4,8 lei/euro in 2012

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 15:30
1962 citiri
Dragos Cabat: Cursul valutar poate atinge 4,8 lei/euro in 2012

Cursul valutar ar putea ajunge pana la 4,8 lei/euro la sfarsitul anului, este de parere analistul financiar Dragos Cabat. In opinia sa, tendinta este in continuare de depreciere a leului.

"Faptul ca mai revine si sub 4,5 lei/euro este temporar, asa cum a fost scoaterea de lichiditate din piata de catre BNR, cea care a facut sa se aprecieze leul in ultimele doua saptamani", a declarat Dragos Cabat, pentru NewsIn.

Analistul financiar spune ca, daca se va imbunatati situatia din Europa, atunci se va aprecia si leul. "Dar fundamentele sunt de depreciere in continuare. Cursul se poate deprecia pana la 4,6 - 4,8 lei/euro in octombrie-noiembrie si poate sa stea comod in acest interval pana spre sfarsitul anului", a mentionat analistul.

Leul s-a depreciat marti fata de euro si dolar

Banca Nationala a Romaniei a afisat marti un curs de referinta de 4,5026 lei/euro, cu 0,11% mai mare fata de sedinta precedenta.

BCR estimeaza un curs valutar de 4,5 lei/euro, pana la finele anului

Banca Comerciala Romana (BCR) se asteapta la un curs relativ stabil de 4,5 lei/euro pana la finele anului si o dobanda de politica monetara neschimbata, a declarat luni, Florin Eugen Sinca, analist in cadrul Bancii Comerciale Romane.

"Cresterea recenta a inflatiei nu a reprezentat o surpriza pentru noi si consideram ca acest trend va continua in lunile urmatoare, fiind posibil ca in luna septembrie inflatia sa atinga un nivel de 4,2 - 4,4% si sa iasa din tinta BNR. Pentru finalul anului 2012 estimam o rata a inflatiei de 4%, limita superioara a tintei BNR", s spus Sinca.

#Dragos Cabat curs valutar, #Dragos Cabat euro, #curs valutar euro , #Curs valutar