Dragos Cabat: Cursul ar putea atinge 5,5 lei/euro pana la sfarsitul anului

Vineri, 03 August 2012, ora 15:23
2957 citiri
Dragos Cabat: Cursul ar putea atinge 5,5 lei/euro pana la sfarsitul anului

Moneda nationala ar putea atinge pragul de 5,5 lei pentru un euro pana la finalul acestui an, din cauza instabilitatii politice din Romania, "inacceptabila pentru investitorii internationali", a declarat analistul financiar Dragos Cabat.

"Ma astept la un curs de 4,75 lei pentru un euro in urmatoarele zile. Daca lucrurile continua in acest fel, pana la sfarsitul anului, estimez ca s-ar putea ajunge la un nivel de 5,5 lei pentru un euro. Orice s-ar intampla pe plan international, situatia din Romania este atat de ambigua si de inacceptabila pentru investitorii internationali incat banii vor continua sa iasa din Romania", a declarat Dragos Cabat, managing partner al companiei Financial View.

Acesta sustine ca, in acest moment, contextul politic intern are un impact de 95% asupra evolutiei leului, restul datorandu-se contextului extern.

Banca Nationala a Romaniei a afisat vineri un curs de referinta de 4,6481 lei/euro, nou minim istoric pentru leu, cu 0,83% mai mare fata de sedinta precedenta.

Euro, la un nou maxim istoric vineri

#Dragos Cabat curs valutar, #evolutie curs leu euro, #evolutie curs valutar 2012, #BNR curs valutar vineri , #Curs valutar