Daianu: Daca nu se va intra intr-un joc politic, rezultatul alegerilor nu va afecta leul

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 14:58
1500 citiri
Daianu: Daca nu se va intra intr-un joc politic, rezultatul alegerilor nu va afecta leul

Fostul ministru de finante Daniel Daianu a declarat pentru NewsIn ca, daca nu se va intra intr-un joc politic, rezultatul alegerilor parlamentare, care da USL drept castigator detasat, nu va afecta moneda nationala si ca tara are nevoie de stabilitate,de un Guvern "care sa scoata la iveala un buget".

"In ceea ce priveste moneda nationala, nu cred ca rezultatul alegerilor va avea un impact. Dimpotriva, rezultatul alegerilor, daca nu se va intra intr-un joc politic, care nu ar trebui sa existe in momentul de fata, nu va afecta moneda nationala si cursul, dincolo de ceea ce rezulta din presiuni inevitabile, oscilatiile care rezulta din miscari de capital care nu sunt generate de ceea ce se intampla in Romania.

Cursul va avea de suferit daca se va prelungi o incertitudine politica, daca vor fi decizii de genul: plecam cu banii din Romania, asa cum s-a vazut in 2012. Au fost decizii de acest gen. Romania nu are nevoie de asa ceva. Trebuie sa se puna capat anului electoral si jocurilor pentru ca alegerile sunt clare. Este nevoie de un Guvern. Iar acest Guvern, in momentul de fata, nu are cum sa nu includa pe cei care au castigat alegerile", a spus Daianu.

Intrebat fitnd la ce s-a referit cand a spus "joc politic", Daianu a subliniat ca "suntem intr-un moment in care trebuie sa se tina cont de rezultatul alegerilor, sa se aiba in vedere ca in tara sunt oameni obositi, tara are nevoie de stabilitate, de un Guvern care sa scoata la iveala un buget".

"Va garantez ca cei de la Finante au lucrat la un buget, tara nu este lipsita de un proiect de buget. Ramane de vazut daca viitorul Guvern va imbratisa in totalitate proiectul de buget, trebuie sa se discute cu "troica" (FMI, Banca Mondiala, CE n.r.), ce este interesata sa vina cat mai repede. Tara nu are nevoie de incertitudini in momentul de fata, ca nu este cazul", a adaugat Daianu.

Banca Nationala a Romaniei a afisat luni, la o zi dupa alegerile parlamentare, un curs de referinta de 4,5339 lei/euro, cu 0,02% mai mic fata de sedinta precedenta.

USL a obtinut la Senat 60,03% din voturi, iar la Camera Deputatilor 58,63%, in timp ce ARD are 16,95% si respectiv 16,69%, arata rezultatele anuntate de Biroul Electoral Central dupa centralizarea voturilor din 81,5% din sectii.

#Daianu curs valutar, #alegeri parlamentare curs valutar, #Daianu alegeri parlamentare , #Curs valutar