Curs valutar: Leul se depreciaza in prima zi a saptamanii

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 13:20
1484 citiri
Curs valutar: Leul se depreciaza in prima zi a saptamanii

Leul s-a depreciat luni in fata euro cu 0,0271 de unitati fata de sesiunea de vineri si a intrerupt astfel usoara crestere pe care a avut-o la finalul saptamanii precedente.

Referinta leu/euro a atins, luni, pragul de 4,3877 lei/ euro, cel mai ridicat nivel al cursului incepand din 15 ianurie 2013, cand s-a plasat la nivelul de 4.3894 lei/ euro.

Aceasta evolutie negativa s-a reflectat si asupra cursului leu/ dolar, care a ajuns la 3.2625 lei/ dolar american, in scadere fata de cursul de 3.2482 lei/ dolar atins vineri.

Francul elvetian s-a apreciat fata de leu pana la nivelul de 3.5227 lei/ franc elvetian, de la un curs de 3.5162 lei/ franc elvetian, atins la sedinta de vineri.

Dupa ce in primele zile ale saptamanii trecute moneda nationala nationala a pierdut teren in fata principalelor valute, joi si vineri ea s-a apreciat, pe fondul unei cereri crescute de obligatiuni romanesti la o licitatie a Ministerului Finantelor.

Referintele leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de raportul dintre cursul leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #curs schimb valutar, #curs referinta BNR, #curs leu euro, #curs leu dolar, #curs leu franc elvetian , #Curs valutar