Curs valutar: Leul se apreciaza in fata euro

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 13:20
1273 citiri
Curs valutar: Leul se apreciaza in fata euro

Moneda nationala s-a apreciat usor, miercuri, in fata euro, BNR publicand un curs de referinta de 4,5317lei/euro, in crestere cu 0,16% fata de sedinta anterioara, cand moneda europeana era cotata la 4,5388 lei/euro.

Leul s-a apreciat si fata de dolarul american, pana la un curs de referinta de 3,479 lei/dolar, cu 0,63% mai mult fata de sedinta precendenta, cand un dolar american era cotat cu 3,5012 lei.

Moneda nationala a castigat teren si in raport cu francul elvetian, BNR anuntand un curs de 3,7392 lei/franc. Leul s-a apreciat usor, dupa alegerile parlamentare de duminica.

Analistii contactati de Business24 sustin ca alegerile nu pun imediat presiune pe cursul valutar, dar ca, in perioada urmatoare, acesta va fi influentat in mod direct de deciziile pe care noua echipa guvernamentala le va lua, in special fata de modul in care aceasta va negocia cu FMI un nou acord de tip preventiv.

Prognoze curs valutar: Leul va oscila intre stabilitatea guvernului si acordul cu FMI

Pe de alta parte, specialistii din cadrul Raiffeisen considera ca moneda nationala va ajunge, in martie anul viitor, pana la un curs valutar de 4,65 lei/euro, de la 4,536 lei pentru un euro. In opinia analistilor Raiffeisen, viitoarele politici economice si tensiunile pe plan politic vor avea ca efect slabirea leului.

Prognoze Raiffeisen: Euro ajunge la 4,65 lei/unitate in martie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar BNR, #curs valutar euro, #curs valutar euro dolar , #Curs valutar