Curs valutar. Leul, la cel mai buna cotatie fata de euro din ultimele 16 luni

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 13:13
1643 citiri
Curs valutar. Leul, la cel mai buna cotatie fata de euro din ultimele 16 luni

Leul s-a apreciat luni cu 0,33% in raport cu moneda europeana, Banca Centrala afisand un curs valutar de 4,3224 lei/euro. Aceasta a fost cea mai buna cotatie a monedei nationale din ultimul an si patru luni.

O rata de schimb inferioara, de 4,3219 lei/euro, a fost publicata de banca centrala la 4 ianuarie 2012, scrie Mediafax.

Dealerii spun ca aprecierea inregistrata de moneda nationala in ultimele zile este sustinuta de vanzarile de valuta ale jucatorilor straini, care au cumparat titluri de stat in lei. Randamentele titlurilor de stat in lei a scazut constant in ultima perioada, atingand valori minime istorice, in linie cu evolutia activelor din regiune.

Vineri un euro s-a tranzactionat pentru 4,3366 lei.

Leul a castigat teren si in fata dolarului american, iar referinta Bancii Nationale a coborat cu 0,8%, la 3,3040 lei/dolar. In sesiunea precedenta un dolar american era cotat la 3,3308 lei.

Moneda nationala s-a apreciat si in raport cu francul elvetian. Cursul de referinta afisat luni a fost de 3,5174 lei/franc, in timp ce vineri cursul s-a aflat la nivelul de 3,5296 lei/ franc.

Referintele leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs schimb BNR, #curs valutar luni, #curs euro leu, #curs dolar leu, #curs leu franc elvetian , #Curs valutar